Hátrányosan megkülönböztetik a fehér gyerekeket

Egy óvónő saját bevallása szerint úgy tanítja antirasszizmusra a gyerekeket, hogy a fehéreket hátra ülteti, és azt mondja nekik, hogy maradjanak csendben.

A kaliforniai El Cerrito városában található Prospect Sierra School egyik pedagógusa, Madeleine Rogin kritikus fajelméletet sulykol a kisgyerekekbe. Azt mondta a fehér diákjainak, hogy üljenek a leghátsó sorba és maradjanak csendben. Állítása szerint a pedagógus ezzel arra akarta tanítani a gyerekeket, hogy vannak olyan helyek vagy mozgalmak a világon, ahol a fekete bőrűek irányítanak.

Egy másik ehhez hasonló eset is történt nemrég: az egyik tanárról kiderült, hogy kritikus fajelméletet oktat a diákjainak. A National File beszámolója szerint a Billerica Public Schools egyik pedagógusa egy nemrégiben tartott virtuális találkozón azért dicsérte magát, mert a „fehér kiváltságokról” tanította az öt-hat éves kis óvodás és első osztályos gyerekeket.

Woods, aki a they/them személyes névmásokat használja, a kollégáinak egy videókonferencia során elmagyarázta, hogyan oktatta a kicsiket a kritikus fajelméletről. Ezután kigúnyolta azokat a szülőket, akik ellenezték az óráját.

Sajtóértesülések szerint tavaly az intézmény munkatársainak egy olyan szakmai továbbképzésen kellett részt venniük, amelyen a faji sokszínűségről és a befogadásról kellett előadást hallgatniuk.

(V4NA)

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre