Jó embert keresnek – Indul a jelölés a Kopp-Skrabski-díjra

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdeti a Kopp-Skrabski-díj elnyerését célzó pályázatát, amelyet egy-egy, életútján vagy hivatásán keresztül példát mutató személy illetve házaspár kaphat. A Mozgalom a Kopp-Skrabski-díjjal olyan emberek tevékenységét ismeri el, akik jó emberek: a másik boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is keresi azokat a házaspárokat, illetve személyeket, akik érdemesek a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére, amellyel a mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért végzett munkát, kisebb vagy nagyobb közösségekért tett erőfeszítéseket ismerik el.

Tavaly a Kopp-Skrabski-díjat egyéni kategóriában Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember kapta, a házaspároknak járó díjat pedig Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színész. De az előző években találtunk orvos házaspárt, családsegítő alapítvány vezetőjét, az anyaság ezer arcát bemutató költő-grafikust, párkapcsolati trénereket, akikre mind illik a szó: jó emberek, akik életük példáján keresztül segítenek hozzá minket, hogy mi is jobb emberek lehessünk.

Indul a jelölési időszak

Az egyéni és házaspároknak szóló díjra bárkit fel lehet terjeszteni július 15-ig, a javasoltak közül a Kopp-Skrabski díj zsűrije választja ki azt a 10-10 személyt, akik hivatalos jelöltekké válnak.

Írjuk meg a Kopp-Skrabski díjra javasolt személy nevét és egy rövid indoklást az alábbi űrlap kitöltésével

A Kopp-Skrabski díjátadó 2022 decemberében a Kopp Mária emlékév záróeseménye lesz, amivel a Mozgalom alapítója születésének 80. és halálának 10. évfordulójára emlékezik.

A díj zsűrijének tagjai:

Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének vezetője, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány alelnöke; Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese; Győrbíró András szociológus, a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa; Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója; Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke; Skrabski Luca, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, bíró; valamint Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezetője.

A díjról:

A díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Több országos reprezentatív felmérést végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. Kopp Mária 2009-ben megalapította a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat, amelynek célja, hogy országunkban a kívánt gyermekek megszülessenek.

A címlapkép forrása: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Iratkozzon fel hírlevelünkre