Családbarát innovációk a gyógyításban

Idén is kiosztották a Családbarát Kórház innovációs díjakat. Összesen tizenegy kórház mutatta be pályaművében a 2021-es fejlesztéseit, így képet kaphattunk az ott található fejlesztésekről: családtervező diagnosztika indításáról, gyermekegészségügyi tanácsadásról és szakambulanciáról, vagy éppen szülésfelkészítő online tanfolyam létrehozásáról is.

A Magyar Kórházszövetség valamint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2019 óta minden évben értékeli a hazai egészségügyi ellátási intézmények családbarátságát. Az ebből a célból kiírt pályázaton mindig nagy a verseny, egyre több kórház mutatja be fejlesztéseit az emberibb kiszolgálás és a rugalmas munkavégzési formák terén. Idén tizenegy kórház mutatta be pályaművében a 2021-es fejlesztéseit, így családtervező diagnosztika indításáról, gyermekegészségügyi tanácsadásról és szakambulanciáról, vagy éppen szülésfelkészítő online tanfolyam létrehozásáról is értesülhettünk.

Családbarát innovációk a gyógyításban

A 2021-es újításokért járó Családbarát Kórház innovációs díjban három intézmény részesült: a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campus Gyermekgyógyászati Klinika, a Békés Megyei Központi Kórház és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ. A díjakat a Magyar Kórházszövetség Siófokon megtartott 34. kongresszusán adták át.

Egy-egy példa a nyertesek újításai közül: a telemedicina lehetőségének megteremtése (Debrecen), anonim segítség a munkavállalóknak a mentális terhek csökkentésében (Békés Megyei Központi Kh.), a dolgozó mentális, fizikai, szociális jólétének javítása különösen a Covi-járvány időszakában (Pécs).

A versenyben álló kórházak újításaira a nagyközönség is szavazhatott, itt a budapesti Szent Margit Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya kapta a legtöbb voksot.

Elismerésben részesült a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház Keresztény Családi Centruma, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház János Online Akadémiája, valamint a Szigetvári Kórház szülészeti osztálya.

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre