Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét vasárnap fél 11-kor. Pünkösdhétfőn az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családi és ifjúsági napját, a karizmák ünnepét tartják a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében. Erdő Péter itt délután háromkor az egyházmegye papjaival együtt mutat be szentmisét.

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap 10 órától Budapesten, a Hold utcai templomban hirdet igét. Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap 11 órakor tart istentiszteletet a budavári evangélikus gyülekezet Bécsi kapu téri templomában, pünkösdhétfőn pedig 10 órától a Pest megyei Pilis evangélikus templomában hirdet igét. Ezt a Kossuth rádió élőben közvetíti. Pünkösd a keresztények harmadik legnagyobb ünnepe, amelyet húsvét után ötven nappal tartanak.

(MTI)

Címlapkép: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre