Jó hír a nyaralóknak: korlátozás nélkül lehet ismét Németországba utazni

Szerdától ismét, korlátozás nélkül lehet beutazni Németországba, nem kell többé az ún. 3G igazolást felmutatni.

2022. június 1-től a hazatérő vagy más Németországba beutazó személyeknek már nem kell igazolniuk, hogy beoltották, átestek a betegségen vagy tesztelték őket.

A döntést Karl Lauterbach, szövetségi egészségügyi miniszter jelentette be a FunkeMediengruppe-hoz tartozó újságokban. „Augusztus végéig felfüggesztjük a beutazásra vonatkozó 3G szabályt. Az azonban, hogy szeptembertől újra bevezetésre kerül-e, egyelőre nyitott kérdés.” – nyilatkozta a miniszter. A módosított beutazási rendelet azt is előírja továbbá, hogy a jövőben nemcsak az EU, hanem a WHO által jóváhagyott valamennyi vakcinát el kell fogadni a beléptetéskor.

Ezzel szinte egy időben az Állandó Oltási Bizottság (Ständige Impfkommission, röviden: StiKo) kiadta általános oltási ajánlását az öt és tizenegy év közötti gyermekek számára. Eddig a StiKo csak abban az esetben javasolta a koronavírus elleni védőoltást ebben a korosztályban, ha a gyermekek bizonyos betegségben szenvedtek és ezáltal nagyobb kockázattal bírt számukra a vírus, vagy ha környezetükben egészségügyileg veszélyeztetett emberek voltak. Az oltási ajánlást prevenciós jelleggel adták ki, mert ősszel és télen a koronavírus fertőzöttek számának újbóli növekedése várható – írta a StiKo.

Forrás: Magyar-Német Intézet Berlini gyors / StiKo

Németország visszakapcsolhatja atomerőműveit a háború miatt

A járvány kikezdte a németek lelki jólétét

Iratkozzon fel hírlevelünkre