Háromszék első könyvfesztiválját rendezik meg Sepsiszentgyörgyön

SepsiBook

Idén május 26. és 29. között rendezik meg a Sepsi Arénában Háromszék első nagyszabású könyvvásárát. Értékteremtő, magyar és román nyelvű irodalmi-zenei programokkal, interaktív foglalkozásokkal szólítják meg a helyi, az erdélyi és romániai közönséget.

Az esemény weboldalán leírtak szerint a „SepsiBook több mint könyvvásár, kortárs irodalmi fesztivál”. A városban komoly hagyománya van a közösségkovácsoló kulturális eseményeknek. Ezek egy újabb állomása a 2022. május 26. és 29. között megrendezett – és jelenleg is tartó – SepsiBook.

„A Sepsi Arénában megszervezésre kerülő rendezvény Háromszék első könyves közösségi eseménye. Kínálatában több mint 30 kiadó könyvei, irodalmi-zenei programok, interaktív foglalkozások, köztéri installációk, kortárs irodalmi és szakmai találkozások között lehet lapozni”, olvashatjuk a programajánlóban.

Az első, idei esemény a gyermek- és ifjúsági irodalomra helyezi a hangsúlyt, célja megszerettetni és élménnyé tenni az olvasást, a könyves találkozásokat minden generáció számára.

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezi.

A részletes program napokra lebontva itt tekinthető meg.

Címlapkép: Az első alkalommal megrendezett SepsiBook könyvvásár a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában 2022. május 27-én. Forrás: MTI/Kátai Edit

Iratkozzon fel hírlevelünkre