Fővárosi cicaharc – Karácsony az asztalra csapott

Karácsony Gergely garantálja, hogy a szerdai volt az első és utolsó alkalom, hogy a pártügyek felülírták Budapest ügyeit - a főpolgármester erről a Facebook-oldalán írt azt követően, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum konfliktusa miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára tervezett rendes ülése.

„Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei” – fogalmazott Karácsony Gergely, hozzátéve: „irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég”.

„De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit. Ma volt az első alkalom. De garantálom, hogy egyben az utolsó is”

írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely bejegyzésében kitért arra is, hogy milyen kérdésekben döntött volna szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Ezek között említette a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi területté nyilvánítását, a budai fonódó villamoshálózat bővítésének elindítását, valamint azt, hogy Budapest nagy multinacionális és hazai cégeivel partnerséget építsenek a város fejlesztése érdekében. Továbbá azt is, hogy roma fiatalok kapjanak lehetőséget arra, hogy a fővárosi önkormányzatnál gyakornoki munkát végezhessenek, és a Jurányi-ház folytathassa kulturális misszióját.

A Fővárosi Közgyűlés szerdára összehívott ülése határozatképtelenség miatt elmaradt. Ezt Karácsony Gergely a Városházán újságíróknak nyilatkozva a fővárosi koalíciót alkotó pártok vezetői között lévő konfliktussal indokolta.

Hangsúlyozta: nem a fővárosi frakciók, nem a polgármesterek között, hanem pártvezetői szinten van nézetkülönbség, ami a Momentum és a DK között “ma áthidalhatatlan véleménykülönbséget eredményezett”.

A főpolgármester kérdésre válaszolva azt közölte: a közelgő önkormányzati időközi választások miatt olyan konfliktus van a Momentum és a DK között, hogy „ma nem tudunk dolgozni”.

(MTI)

Botrány a Fővárosi Közgyűlésben – FRISSÍTVE!

Tarlós: Karácsony kabinetjében Tüttő Katán kívül más nem is ért a várospolitikához

A címlapképen Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én, miután összeveszett a DK és a Momentum, így határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés erre a napra összehívott ülése. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre