Több mint száz ukrán menekült aludt szombaton a BOK csarnokban

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton szombaton 187 menekülőnek segítettek, az éjszakát 110 ember töltötte a létesítményben - tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala vasárnap az MTI-t.

A csaknem 4400 négyzetméter alapterületű csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet-elérhetőséget biztosít nekik a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve – írták.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárat üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket.

A tranzitpontról továbbutazókat a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc-repülőtérre különbuszokkal viszik, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában – áll a közleményben.

(MTI)

A címlapképen az Ukrajnából érkezett menekülteket kísérik a pihenõhelyre a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban 2022. április 22-én. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre