Elon Musk inkább a republikánusokra szavaz

Elon Musk milliárdos amerikai befektető szerdán közölte, hogy míg korábban a Demokrata Pártra szavazott, a jövőben már a Republikánus Pártra fog voksolni.

„A múltban a demokratákra adtam szavazatomat, mert (többnyire ők voltak) a kedvesség pártja. Időközben azonban a megosztás és gyűlölet pártjává váltak, ezért nem támogathatom őket többé és a republikánusokra fogok voksolni” – írta a világ leggazdagabb emberének számító Musk Twitter-oldalán.

„Most pedig figyeljétek meg, hogyan fog kibontakozni piszkos trükkökkel teli kampányuk ellenem”

– tette hozzá Musk, aki április végén mintegy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a Twitter felvásárlására.

A magát „a szólásszabadság abszolutistájának” nevező milliárdos nemrég jelentette be, hogy visszavonná Donald Trump volt republikánus párti amerikai elnök letiltását a közösségi médiaplatformról. Musk Joe Biden hivatalban lévő elnök és a Demokrata Párt szókimondó bírálójának számít. Részben, mert jobban meg akarják adóztatni a milliárdosokat és nagyobb adókedvezményeket akarnak adni az olyan elektromos autókat gyártó üzemeknek, ahol szakszervezetek működnek. Musk Tesla nevű cégének amerikai üzemeiben nincsenek jelen szakszervezetek. Tavaly a Tesla az Egyesült Államokbeli legnagyobb piacának számító Kaliforniából áttette székhelyét a politikailag konzervatívabb Texasba.

(MTI)

Címlapkép: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre