Végtagfejlődési rendellenességgel lett az év babája

Nemrég jelentették be a Gerber bébiételgyártó cég idei babafotó-pályázatának győztesét. A szerencsés kislány nem más, mint a hét hónapos Isa, aki mindenkit levesz a lábáról csilingelő kacagásával és huncut mosolyával. A végtagfejlődési rendellenességgel született kislány nem az első, aki a márkát képviseli, de mindenképpen fontos mérföldkő, hogy ő lett a cég idei arca.

Isa végtagfejlődési rendellenességgel született tavaly szeptemberben, és a Gerber legfiatalabb reklámarca. A kislány megválasztása óriási mérföldkövet jelent egy olyan világban, amely a tökéletességet hajszolja, és már apró, műthető szépészeti hibák miatt is elhiteti a szülőkkel, hogy gyermeküknek nem érdemes megszületni. Isa egy átlagos 7 hónapos, boldog kisbaba, óriási, kifejező szempárral és huncut mosolyával azonnal levesz mindenkit a lábáról. Négyéves nővérét is, aki rajong kishúgáért.

Noha a bébiétel gyártó cég első, ikonikus reklámarca ma már 95 éves, a vállalat az elmúlt években mindig más-más kisbabát „kért fel”, hogy képviselje a márkanevet. A Gerber nem először mutatta meg választásával a világnak, hogy milyen fontos és hasznos lehet a pozitív irányú érzékenyítés: tavalyelőtt például egy örökbefogadott kisgyermek volt a reklámpályázat nyertese.

Isa most minden olyan szülő és gyermek számára nyújt reményt, akik hozzá hasonló nehézségekkel küzdenek.

Isa Slish egy különleges fejlődési rendellenességgel született: jobb combcsontja nem fejlődött megfelelően. A család Oklahomában él, és a szülők – noha maguk is meglepődtek – rendkívül boldogok, hogy kislányukat választották a versenyen. 

„Isa egy erős, csodálatos kislány, akit nagyon érdekel a világ, ami körülveszi, és akit semmi sem állíthat meg” – mesélt egy tévéműsorban babájáról az édesanya, hozzátéve, hogy „Isa mosolya az egész szobát beragyogja, és ha nevet, egyszerűen ellenállhatatlan.”

Kép forrása: Gerber.com

A szülők a terhesség 18. hetében értesültek arról, hogy a kislányuk combcsont vagy mellkas nélkül születik meg. 

„Kezdetektől tudtuk, hogy Isa különleges, és ezt mindennap megmutatja nekünk, mióta belépett az életünkbe.” 

A szülők most azt remélik, hogy Isa története jobban felhívja a figyelmet azokra a gyermekekre, akik hozzá hasonló helyzetben vannak, és kicsit hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a társadalom elfogadóbb legyen velük szemben.

„Mert akárcsak Isa, ők is bármit megtehetnek, amit csak akarnak!” 

A címlapkép forrása: Youtube/Today

Iratkozzon fel hírlevelünkre