„Corneliáért” futott egy édesapa a pápához – Ritka betegségben szenvedők és segítőik a Szentatyánál

Ferenc pápa május 14-én fogadta a Cornelia de Lange egyesület tagjait a konzisztóriumi teremben, köszönetet mondva nekik, hogy segítik az azonos elnevezésű ritka genetikai betegségben szenvedőket és családjaikat - írja a magyarkurir.hu

A cikk szerint az egyesületet 1997-ben az ebben a szindrómában szenvedő gyermekek szülei alapították. Vincenzo Placida gyermeke is beteg, ő 17 napon keresztül futott, hogy felhívja a figyelmet a kórra. 

Ferenc pápa a következő szavakkal méltatta vendégeit:

A szervezet példa a „szolidaritás kultúrájára”, amely a szenvedők áldozatos szolgálatával emberségesebbé teszi a társadalmat, és megmutatja annak keresztény arcát .

Külön köszöntötte a maratonfutó Vincenzo Placidát, hogy hosszú útja révén, amely Rómába vezette, hogy a közvéleményt érzékenyítse a Cornelia de Lange-szindrómával kapcsolatban. Vincenzo Placida kislánya, Valentina is ebben a betegségben szenved, édesapja őt tolta speciális babakocsiban,  így futott a Velence megyei Vigonovóból Vatikánvárosba.    

Legyetek a jóság és a gyengédség tanúságtevői! Kitartóan végezzétek munkátokat, derűvel és határozottan”.  – kérte a Cornelia de Lange egyesület tagjaitól Ferenc pápa.

A teljes cikk elolvasható a magyarkurir.hu oldalon

Forrás: Magyar Kurir/Vatikáni Rádió
Fotó: ANSA; Run for Cornelia/Facebook

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre