Radetzky András személyében magyar alelnököt választott az Európai Újságírók Szövetsége

Az Európai Újságírók Szövetsége (EJ) Temesváron megtartott tisztújító közgyűlésén alelnökké választotta Radetzky Andrást, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusát.

A magyar szakember 2006-ban csatlakozott a nemzetközi szervezethez. A szövetség a II. világháború utáni Európa három meghatározó kereszténydemokrata politikusa, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi és Robert Schuman által vízionált közös Európa gondolatának következetes képviselője.

Radetzky András 1993 óta dolgozik a médiában, 1994 és 2018 között a Fehérvár Rádió alapítótulajdonosa volt, 2011-ben lett a Magyar Katolikus Rádió szakmai vezetője. Korábban három cikluson keresztül volt a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, hat éven át a Magyar Public Relations Szövetség elnökségi tagja. 2004 óta tanít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetében.

Fennállása során a szövetség először választott soraiból közép-kelet-európai elnököt Felicia Ristea személyében, aki a román közszolgálati rádió munkatársa, a temesvári egyetemen pedig újságírást és idegen nyelveket tanít.

A közgyűlésen tiszteletbeli elnökké választották Paolo Magagnottit, aki tizenhat éven keresztül állt az európai újságírók élén. Radetzky András mellett szintén alelnök lett a bolgár Vassil Sotirov újságíró, valamint egy német médiaszakember, Ralph Schneider.

(Forrás. Magyar Nemzet)
A címlapképen: Paolo Magagnotti elnök, Pehi Barbara alelnök, Maria Romana De Gasperi, Alcide De Gasperi néhai olasz miniszterelnök lánya és Radetzky András az Európai Újságírók Szövetségének budapesti közgyűlésén 2015-ben. Forrás: EJ/Lambert Attila

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre