Több mint tízezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából kedden

Az ukrán-magyar határszakaszon 5000 ember lépett be kedden Magyarország területére, a magyar kormány a segélyszervezetekkel ellát mindenkit.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5000 ember lépett be kedden Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5267-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-vel.  A beléptetettek közül a rendőrség 873 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért- tájékoztatott a rendőrség.

    Az ukrajnai háború elől május 3-án 284 ember, köztük 138 gyermek érkezett Budapestre vonattal .

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte szerdán a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is – fűzték hozzá.
    A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Címlapkép: MTI/Nemes János

Iratkozzon fel hírlevelünkre!