Mától lehet szervezőnek jelentkezni a 16. Ars Sacra fesztiválra

Ars

Szeptember harmadik hetében szervezik meg a 16. Ars Sacra Fesztivált, amelyre a mai napon (május 2.) nyitották meg a szervezői jelentkezést. Egészen június közepéig várják kulturális intézmények jelentkezését.

Az Ars Sacra Alapítvány közleményt adott ki, miszerint 2022-ben ismét szeptember harmadik hetében kerül megrendezésre az Ars Sacra Fesztivál.

“A rendezvénysorozat célja, hogy színvonalas művészeti, kulturális programokon keresztül fölfedezzük a zsidó-keresztény tanítás és hagyomány ma is aktuális üzenetét, valamint közelebb kerüljünk európai és nemzeti kultúránk szakrális értékeihez”, olvasható a közleményben.

Az Ars Sacra Fesztiválra egyaránt várják magyar, illetve külföldi kulturális intézmények jelentkezését, amelyek programokkal csatlakoznak a szervezéshez.

“A szervezőközösség tagja lehet minden olyan kulturális intézmény (múzeum, galéria, színház, művelődési ház), plébánia, parókia, alkotóművész, előadó, iskola, amely ingyenes szakrális művészeti és kulturális programot kínál összhangban a fesztivál célkitűzéseivel”, írja az alapítvány.

Jelentkezni online regisztráció és programfeltöltés útján lehetséges az Ars Sacra Fesztivál honlapján június közepéig.  

(Forrás: MTI OS)

A címlapkép Forrása az Ars Sacra Fesztivál Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre