Meggondolta magát abortusz közben, és megmentette kislánya életét

Világszerte terjed az otthon is elvégezhető terhességmegszakítás gyakorlata. A biztonságos megoldásnak nevezett eljárás különösen nagy veszélye éppen az, hogy míg a gyógyszerként forgalmazott abortusztabletta már számtalan országban könnyen hozzáférhető, az orvosi ellenőrzés és a szoros egészségügyi kontroll egyre kevesebb, ami végzetes is lehet bizonyos komplikációk esetében. Ehhez a döntéshez folyamodott egy brit nő, Amrita Kaur is, aki pillanatnyi elkeseredésében nyúlt a gyógyszerhez, ám ezután megbánta. A nő története jól végződött, éppen ezért úgy határozott, hogy elmeséli az egész világnak, hogyan mentették meg kislánya – és ezzel együtt az ő – életét.

Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány első hulláma miatt engedélyezték az abortusztabletta otthoni használatát, aminek hatása sajnos már most jól látható:

az országban sosem látott szintre emelkedett a terhességmegszakítások száma.

Ehhez a megoldáshoz nyúlt egy brit anyuka is, aki pánikba esett, mert az volt az érzése, hogy a terhessége során nincs, aki támogassa. Amrita Kaur azonban az első sokk után meggondolta magát, és szerencsére volt, aki segédkezet nyújtott neki. Azóta már egy tündéri kislány boldog anyukája, éppen ezért úgy döntött, megosztja a történetét a nagyvilággal, hogy felhívja a figyelmet az abortusztabletta veszélyeire.

Amrita a Christian Concernnek elmondta: terhessége hírére megijedt, pánikba esett, és úgy érezte, nincs aki támogatná, ezért felvette a kapcsolatot a Brit Terhességi Tanácsadó Szolgálat (British Pregnancy Advisory Service). A nő ezután rövid időn belül postán kapott abortusztablettákat, amiből az első adagot be is vette. Azonban ezt azonnal megbánta. Ezt követően keresett egy orvost, aki hajlandó volt rá, hogy megpróbálja visszafordítani a gyógyszer hatását, és ezzel megmenteni kislánya életét.

Az alábbi videóban úgy fogalmaz, hogy az orvos nem csupán a kislányát mentette meg, hiszen ha a tabletta működik, és a gyermek nem éli túl, a lelkiismeret-furdalás őt is „elvihette” volna.

 

Az abortusztabletta hatását visszafordító kezelés sikeres volt, és Kaur kislánya ma már egészséges csecsemő. A fiatal anya azért döntött úgy, hogy nyilvánosan is megosztja történetét, hogy ezzel segítse leleplezni az abortusztabletták postai úton történő forgalmazásának veszélyeit. Mint mondja, senki nem kérdezett tőle semmit arról, miért hozott ilyen súlyos döntést: 

„Az egész túlságosan egyszerűvé tette a dolgot.”

Vallomása azért is volt fontos, mert korábban az orvost, aki segített kislányát megmenteni, felfüggesztették állásából azért, mert több esetben is alkalmazta az abortuszt visszafordító progeszteronkezelést – eddig 32 kisbaba köszönheti neki az életét. Később a hatóságok visszavonták a felfüggesztést arra hivatkozva, hogy – érthető okokból – egyetlen anya sem tett feljelentést az eljárás miatt.

Létezik egy hálózat, amely azt tűzte ki célul maga elé, hogy az elhamarkodott és könnyen elérhető abortusztabletták hatását orvosolja vagy legalább enyhítse. A Lifenews.com beszámolója szerint az abortusztabletta-mentőhálózat (Abortion Pill Rescue Network) eddig már mintegy háromezer kisbaba életét mentette meg.

Az éjjel-nappal hívható segélyvonal körülbelül heti 150 hívást kap olyan nőktől, akik megbánták döntésüket, és vissza szeretnék fordítani az eljárást, amire az első tabletta bevételétől számítva körülbelül 72 óra áll rendelkezésre.

Egyszerű hormonális kezelésről van szó, amelyet évek óta alkalmaznak vetélés megelőzésére. Kutatások szerint a 70 százalékban eredményes eljárásnak nincs különösebb egészségügyi kockázata.

A címlapkép forrása képkocka a Christian Concern YouTube-videójából.

Iratkozzon fel hírlevelünkre