Rétvári Bence: Európa jövője az európai családokban van

rétvári bence államtitkár

2010. és 2020. között 27%-kal nőtt a termékenységi ráta (gyermekvállalási kedv) Magyarországon az Eurostat szerint – írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Facebook-bejegyzésében.

Ez a legnagyobb növekedés az EU-ban

Az Eurostat felmérése szerint a 2. helyen álló Lettország 14%-kal növekedett. A legjobban Finnországban (-27%), Írországban (-20%), Máltán (-17%) csökkent a gyerekvállalási kedv. Az EU-ban a gyermekvállalási ráta csökkenés átlagosan 4%. A 27 tagállam közül mindössze 8-ban nőtt a termékenységi ráta 10 év alatt.

Forrás: Eurostat

Magyarország következetesen nem a bevándorlást, hanem a gyermekvállalást segíti, és ez látható is az elmúlt évtized számaiban – írta Rétvári Bence bejegyzésében.

A politikus szerint, ha egy ország vezetése hisz a polgáraiban, és hathatósan tesz azért, hogy lebontsa a gyermekvállalás előtt álló akadályokat, akkor az érezhetően tudja növelni a gyermekvállalási kedvet. Úgy véli, ha egy kormány viszont a bevándorlás szervezésére fordítja az erőforrásait, akkor a gyermekvállalási kedv csökken, az illegális migráció viszont felpörög.

A képviselő kifejtette azt is, hogy a kormányok értékválasztása nagy mértékben tudja befolyásolni a folyamatokat, akár trendfordulót is hozhat, ezért nem mindegy, hogy milyen politikát folytatnak. Itt nem olyan „korjelenségek” vannak, amik kapcsán nem lehet mit tenni, igenis lehet tenni, és érdemes is, csak akarni kell, és kell elszántság a családbarát politika széles körű végrehajtásához – írta Rétvári Bence.

A képviselő azt is elmondta, hogy álláspontjuk szerint Európa jövője az európai családokban van, ezért a családokat kell támogatni, és a nem a külső határok megnyitásával az illegális bevándorlást ösztönözni.

Forrás: Fcebook/Rétvári Bence

A címlapkép forrása: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre