Gulyás: Nincs akadálya a helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírásának

A kormány áttanulmányozta az Európai Bizottság levelét, és ennek értelmében semmi akadálya nincs az uniós helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírásának – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: vannak olyan területek, amelyekkel kapcsolatban a kormány nem tud engedni. Erre a választás eredménye is kötelezi. Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. Nem szállít fegyvereket és nem küld katonákat, és nem engedi, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg – sorolta. Megjegyezte: továbbá volt egy népszavazás is, amely 1990 óta nem látott véleményegységet tükrözött, és ennek értelmében a jogszabályoknak tiltaniuk kell a szexuális propagandát gyermekek esetében.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a bizottság levelében olyan felvetések vannak, amelyekről már hónapok óta egyeztetnek. Nincs olyan pont, ahol ne lenne nézetazonosság vagy ne találnának olyan megoldást, amely a kormány és a bizottság számára is elfogadható – mondta.

(MTI)

Címlapképen: Gulyás Gergely miniszter sajtótájékoztatót tart április 28-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre