Apokaliptikus transzhorror, aminek a végén J. K. Rowling élve elég

Magyarországon április 14-én debütált a Legendás állatok: Dumbledore titkai. A film egy Harry Potter-előtörténet harmadik része, amelyet teljes egészében átsző a könyvek egyik főszereplőjének, Albus Dumbledore-nak fiatalkori homoszexuális szerelme. Hiába igyekszik Rowling ilyen trükkökkel közeledni az LMBTQ+ közösség felé. A transzneműek között továbbra is vannak, akik legszívesebben élve elégetnék az írónőt.

Rowling annak idején azzal verte ki a biztosítékot, hogy kijelentette: szerinte a nők menstruálnak, és csak az nő, aki annak született. Ezzel megsértette a transzközösség tagjait, akik nyílt hadjáratot indítottak nem csak ellene, de az egész Harry Potter könyv- és filmsorozat ellen.

Az egyik legfrissebb Rowling-ellenes támadás egy transzhorrorkönyv, amelyben a „gonosz” írónő élve elég saját házában.

Gretchen Felker-Martin Manhunt című regényében a Harry Potter szerzője, mint a transznemű nők („olyan nők, akik férfi testbe születtek”) legnagyobb ellensége jelenik meg.

A történet a jövőben játszódik, amikor egy vírus mindenkit – akinek a tesztoszteronszintje elér egy bizonyos szintet – vadállattá változtat. Így a világon csak nők, illetve transznemű nők (biológiailag férfiak) vannak életben.

A történet főhőse két transznemű nő, akik ösztrogént kutatnak, hogy életben maradhassanak. A víruson kívül azonban egy másik veszély is leselkedik rájuk: a TERF-ek. Ők azok a feministák, akik a transzneműekre vadásznak, és az ő vezetőjük J. K. Rowling.

A szegény írónő nem elég, hogy a gonosz szerepében tetszeleg, a könyv végén elnyeri „méltó büntetését”: élve elég saját házában. A történet persze csak fikció, de a brit írónő már a valóságban is kapott hasonló fenyegetéseket.

Rowling egyébként mindig is a szabad gondolkodás és az elfogadás élharcosa volt. Az egyetlen „hibája” az volt, hogy szabadon kimondta a véleményét akkor is, amikor nem úgy gondolkodott, ahogy kellett volna.

Azzal, hogy elismerte: azokat tartja nőnek, akik annak is születtek, komolyan magára haragította a transzneműeket, akik azóta sem tudnak neki megbocsátani.

Forrás: Provita e Famiglia

'Fel a tetejéhez' gomb