Semjén Zsolt: A kormánynak és a Fidesz-KDNP-nek a legfontosabb törekvése a béke

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint a választás tétje: háború vagy béke, valamint az, hogy nemzeti-gazdasági érdekeinket meg tudjuk védeni vagy sem.

Semjén Zsolt – miután felesége és édesanyja társaságában leadta szavazatát a fővárosi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban – azt mondta: viszonylag magas részvételre számít.

A KDNP elnöke kitért arra is, hogy van amikor az élet felülírja a kampánylogikát. Egy szörnyű háború időszakában élünk, és ebbe az orosz-ukrán háborúba belső és külső erők Magyarországot is bele akarják sodorni – emelte ki.

Semjén Zsolt kijelentette: a kormánynak és a Fidesz-KDNP-nek a legfontosabb törekvése a béke, és az, hogy ebbe a háborúba Magyarországot ne engedjék belesodródni. Magyar fegyver nem mehet Magyarországról és magyar katona ebben a háborúban nem vehet részt – szögezte le, és felhívta a figyelmet arra is, hogy toborozni is tilos, az bűncselekménynek számít.

Magyar fiatalokat nem lehet ebbe a háborúba vinni „golyófogónak”

– tette hozzá. Megjegyezte: ezentúl elementáris gazdasági és nemzeti érdek, hogy az energiaellátás biztosított legyen, a rezsicsökkentés és az olcsó energia megmaradjon.

Semjén Zsolt köszönetet mondott a külhoni magyaroknak a levélben leadott szavazataikért, „nemzethűségükért”. Hangsúlyozta:

a külhoni magyarok nem kvázi magyarok kvázi állampolgársággal, és miután megtapasztalták a Gyurcsány-féle nemzetárulást, pontosan tudják, hogy mit jelent, ha nemzeti kormány van Magyarországon.

(MTI)

A címlapképen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke édesanyja, Semjén Miklósné és felesége, Semjénné Menus Gabriella társaságában leadja szavazatát a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. Forrás: MTI/Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre