Benda: A népszavazás után a magyar kormány megvédheti álláspontját a nemzetközi porondon

A népszavazás igazi tétje az, hogy a magyar kormány kellő felhatalmazással tudjon tárgyalni nemzetközi porondon ezekről a kérdésekről. A kérdésről dr. Benda Józseffel, a Magyar Közgazdasági Társaság Demográfiai Szakosztályának vezetőjével, a Gyermek és Családbarát Magyarországért Alkotóműhely (CSAM) ügyvezetőjével beszélgettünk.

– Mennyire mozgathatja meg ez a népszavazás a választókat ?

– A népszavazás előtt háromféle megnyilatkozást tapasztaltam. Az egyik az, amelyik eleve érvénytelenül akar szavazni, mert azt gondolja, hogy ez nem probléma, csak a kormány akar félelmet kelteni az emberekben.

Ebből adódik, hogy az átlagosnál több érvénytelen szavazatra kell számítani az urnabontást követően.

De, hogy hányan is döntenek majd így azt tippelni sem lehet.

– Minden bizonnyal nem mindenki akar érvénytelen szavazatokat leadni.

– Igen, a másik oldal nagyon fontosnak tartja, hogy elmenjen és négy nemmel válaszoljon a népszavazás kérdéseire. Én is ide tartozom magánemberként, és szakmailag is minden ezt igazolja. A nemzetközi színtéren egy olyan erőteljes LMBTQ nyomulás tapasztalható, ami példátlan. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is fogalmazott: öt évvel ezelőtt még senkinek az eszébe sem jutott volna, hogy kérdéses az, hogy az anya nő, az apa pedig férfi.

Ezt ezért az Alaptörvénybe foglalták. Ennek oka nyilvánvalóan nem a belpolitikai viszonyok tükre, hanem azé a nemzetközi gender-lobbié, aminek mi magyarok is az egyik célkeresztjébe kerültünk.

A népszavazás igazi tétje az, hogy a magyar kormány kellő felhatalmazással tudjon tárgyalni a nemzetközi porondon ezekről a kérdésekről.

– Van, aki másképpen látja?

– Igen, van egy harmadik magatartási forma is, amely egész egyszerűen nem foglalkozik a népszavazás kérdésével, mert nem tudja, nem is érti, hogy ez mit jelent. Az idősek egy része bizonyosan nem tudja, miről kéne szavazni.

Talán ez a kérdés nem volt a részükre kellően előkészítve, talán a kommunikáció nem volt a legjobb.

Ugyanakkor azt is tapasztalom, hogy ha valami érzékenyen érinti az embereket akkor ez az a téma és ez sokakat motiválhat a voksolásra.

 

Tóth Gábor

Boross Péter: Iskoláinkban nincs helyük aberrált fickóknak

Illés Boglárka: A genderlobbi tönkreteszi a családokat

 

Fact check: Ha nincs érzékenyítés az iskolákban, akkor ez mi?

Kiemelt képünk forrása Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre