Több milliárd forint adomány érkezett már a segélyszervezetekhez

Több milliárd forintra tehető az Ukrajnából menekülők megsegítésére összegyűjtött adományok összege, és nagyon sok a tárgyi és a szálláshely felajánlás is a legnagyobb magyar segélyszervezetek tájékoztatása szerint – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A rendkívüli adományösszegek és tárgyi felajánlások azt mutatják, hogy az ország egy emberként fogott össze a háború elől menekülők megsegítése érdekében. A Vöröskereszthez adományvonalon, számlaszámon és a honlapon keresztül eddig több mint 500 millió forint érkezett be. A Református Szeretetszolgálat pedig több százmilliós adományról számolt be a lap érdeklődésére. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományainak összege meghaladta a 600 milliót. A Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz is 280 milliós felajánlás érkezett, ami még az adományvonal bevételével is ki fog egészülni.

A pénzadományok mellett a tárgyi felajánlások is elképesztő méreteket öltenek, továbbá csak a Vöröskeresztnek több mint 140 vállalkozás jelezte együttműködési vagy foglalkoztatási szándékát, és sokan segítenek önkéntes munkájukkal is. A felajánlott szálláshelyek száma csak a múlt héten 4400 volt – olvasható a Világgazdaságban.

(MTI)

Címlapképen: Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa segít a segélyszervezet kétkamionnyi, több mint 28 tonna tartósélelmiszer-adománya útnak indításakor Kárpátaljára a főváros XXIII. kerületében, a Waberer‘s Központban 2022. február 26-án. Mónus Márton/MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre