Fact check – Valóban felesleges a gyermekvédelmi népszavazás?

Valóban nincs jelen az LMBTQ- és genderprobléma Magyarországon, ahogyan azt egyes hangok próbálják elhitetni velünk? Ha van már gyermekvédelmi törvény ez ügyben, miért szükséges a gyermekvédelmi népszavazás? Honnan tudjam, hogy valóban létezik az úgynevezett „meleglobbi”, ha az ellenzék azt állítja, hogy a téma csupán „gumicsont”, s a kormány fújja fel az egészet? Sokakban kelthet bizonytalanságot, hogy a fenti kérdésekben félrevezető hírek, kijelentések keringenek a világhálón. Van, aki szerint az LMBTQ-lobbi nemes célokért, például az egyenlőségért küzd, s azt is lehet hallani, hogy Magyarországra úgysem érnek el ezek a jelenségek. Éppen ezért szükséges tisztázni, hogy mi is a valós veszély, ami ellen most felléphetünk, ha elmegyünk szavazni!

Az alábbiakban Schittl Eszter és a CitizenGO csapata segít eloszlatni néhány tévhitet a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban.

Az első ilyen tévhit az, hogy ha van már gyermekvédelmi törvény, a népszavazás az ügyben teljesen felesleges.

Schittl Eszter ezzel szemben rámutat, hogy egyrészt az ellenzék ezzel kapcsolatos ígéretei, másrészt pedig a hazánkra nehezedő nemzetközi nyomás miatt igenis nagy tétje van a népszavazásnak. „Az ellenzék nyíltan kommunikálja, hogy amennyiben nyernek a választáson, hatályon kívül helyezik az LMBTQ-lobbi befolyásolásától védő gyermekvédelmi jogszabályi pontokat.”

Az életvédő érvként arról is beszél, hogy az ENSZ-ben az Emberi Jogi Tanács Magyarországot emberi jogi szempontból időszakosan felülvizsgáló munkacsoportjának jelentése milyen módon támadja Magyarországot. A kérdéses jelentésben minden ENSZ-tagállamnak lehetősége volt ajánlást tennie hazánk felé, s maga a dokumentum jól rávilágít a hazánkra nehezedő nemzetközi nyomásra. Ennek kapcsán Dr. Faragó Renáta, a CitizenGO munkatársa néhány napon belül fel is szólal a tanácsban.

Nézzük tehát, milyen nemzetközi javaslatok érkeztek hazánk felé!

Nemzetközi nyomás a gyermekek LMBTQ-érzékenyítésével kapcsolatban:

 Figyeljük meg, az idézett javaslatok alapján, milyen

fontosnak tartják az alábbi országok, hogy a magyar gyerekek tanuljanak a nemváltásról és a születési nemtől eltérő gender identitásokról!

  „… nemzeti szinten biztosítsák, hogy minden tankönyv és egyéb tananyag tárgyilagos módon foglalkozzon a szexuális irányultsággal és a gender identitással, valamint előmozdítsa a toleranciát és a tiszteletet az LGBTI+ emberek számára.” (Luxemburg)

„Dolgozzanak ki nemzeti cselekvési tervet a szexuális irányultságon és gender identitáson alapuló megkülönböztetés leküzdésére. Népszerűsítsenek figyelemfelkeltő kampányokat a leszbikus, meleg, biszexuális, transzgender és interszex személyekkel szembeni stigmatizáció és zaklatás leküzdése érdekében.” (Portugália)

„Garantálják a gyermekek átfogó szexuális oktatáshoz való jogát, beleértve a szexuális irányultság, a nemi identitás és a szexuális jellemzők teljes sokféleségét.” (Izland)

„Gender egyenlőséggel kapcsolatos politikák folytatása a fiatalok szexuális és reproduktív egészségről és jogokról való oktatásával (…).” (Ciprus)

Nemzetközi nyomás a gyermekek LMBTQ-lobbitól való jogszabályi védelmével kapcsolatban:

Itt azt érdemes megfigyelni, hogy mindannyian

alapvetésnek veszik, hogy a gyermekvédelmi jogszabályaink jogsértőek lennének, anélkül, hogy ezt alátámasztanák

– hívja fel rá a figyelmet Schittl Eszter, hozzátéve, hogy a gyermekek legfőbb érdeke és az ő jogaik (pl. a biztonságos gyerekkorhoz) fel sem merülnek a kérdés kapcsán!

„Helyezzék hatályon kívül a „pedofíliaellenes törvény” azon cikkelyeit, amelyek tiltják a születési nemtől eltérő gender identitás, a nemváltás és a homoszexualitás bemutatását.” (Spanyolország)

„Vonják vissza a gyermekek védelmét célzó új jogszabályt, amely szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján bélyegez meg és diszkriminál személyeket, és elfogadhatatlan kapcsolatokat teremt a homoszexualitás és a pedofília között.” (Ausztria)

„Helyezzék hatályon kívül a „homoszexualitás népszerűsítését” a kiskorúak körében tiltó jogszabályt, valamint foglalják törvénybe a leszbikus, meleg, biszexuális, transzgender és interszex személyek védelmét a diszkriminatív gyakorlatoktól.” (Norvégia)

„Előzzék meg a leszbikus, meleg, biszexuális, transzgender és interszexuális személyek elleni diszkriminációt azzal, hogy hatályon kívül helyezik azokat a törvényeket, amelyek megtiltják bizonyos szexuális irányultságról és a gender identitásról szóló beszélgetések 18 évek aluliakkal való lefolytatását.” (Ausztrália)

Végül létező nemzetközi nyomás van Magyarországon az úgynevezett „nemváltás” jogi elismerése kapcsán:

Itt igazán jól látszik, hogy a hazánk felé irányuló nyomásgyakorlásban teljesen elvész a biológiai valóság, nevezetesen, hogy az emberi nem férfiakból és nőkből áll, amin változtatni nem lehet!

„Állítsák vissza a jogi genderelismerést és dolgozzanak ki egy eljárást a személyes autonómián és önmeghatározáson alapuló elismerésre.” (Izland)

„Tegyenek lépéseket a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális személyek jogainak védelmében, különösen annak lehetővé tétele érdekében, hogy a hatóságok módosíthassák az egyének nemének jelölését a hivatalos dokumentumokban, hogy azok tükrözzék a gender identitásukat.” (Kanada)

„Reformálják meg a jogszabályt, amely megtagadja a nemváltás jogi elismeréséhez való jogot (…).” (Mexikó)

A népszavazásra tehát azért van szükség, hogy erős felhatalmazást adjunk a kormánynak ezen felsorolt pontok elutasítására, illetve megelőzzük, hogy a jövőben bármely más kormány gyermekeinket károsan érintő LMBTQ-irányvonalú törvényeket hozzon

– hívja fel rá a figyelmet Schittl Eszter.

A szerző következő cikkünkben eloszlatja a többi, népszavazással kapcsolatos tévhitet is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre