A magyarok a gyermekvédelmi törvény mellett állnak

Hátborzongató, de egyes országokban már szülői engedély sem kell 12 év felett ahhoz, hogy elinduljon egy nemváltási folyamat. Mi nem akarunk beleszólni mások életébe, azt kérjük kritikusainktól, hogy ők se akarják megmondani, hogy mi hogyan éljünk – Nacsa Lőrinccel, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

– Nemcsak országgyűlési választást tartanak április 3-án, hanem népszavazást is. Mi lehet a voksolások igazi tétje?

– Mind a kettőnek – mind az országgyűlési választásnak, mind pedig a gyermekvédelmi népszavazásnak – óriási tétje van. Láthatjuk, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása óta példátlan mértékű támadás zúdult ránk a nyugat-európai liberális sajtótól és balliberális politikai elittől.

Holott mi nem állítunk semmi mást, csak azt, hogy a szülők joga, hogy hogyan nevelik a gyermekeiket.

Szerintünk a különböző NGO-knak, (nem kormányzati szervezeteknek) propagandistáknak, aktivistáknak nincs joga ahhoz, hogy óvodákban és iskolákban szexuális propagandát hirdessenek. Ezért kérjük az embereket, hogy a népszavazáson négy nemmel voksoljanak. Ezzel gyermekeinket és a szülők jogait is megvédhetjük. Hiszen ne feledjük el, hogy a szülő nevelési jogának elsődlegesnek kellene lennie. A népszavazás tehát nem valami ellen, hanem a gyermekeink mellett szól.

Nacsa Lőrinc (Fotó: Nacsa Lőrinc hivatalos Facebook-oldala)

– Nem csak országgyűlési képviselő, hanem háromgyerekes édesapa is. Mit tud javasolni, mondjuk az apáknak, miért szavazzanak nemekkel a népszavazáson?

– Azt gondolom, hogy a szülőség nagyon sok mindent megváltoztat és átértékel az ember életében. Onnantól határtalan szeretetet érzünk egy kisember iránt. Tudjuk, hogy törékeny, sebezhető a gyermeki lélek, ezért ránk, szülőkre vannak bízva az életük első évtizedeiben. A mi dolgunk, hogy neveljük és óvjuk őket. A feleségemmel rossz néven vennénk azt, hogyha az óvodákban, iskolákban a Brüsszel által finanszírozott különböző NGO-k jelennének meg, és a gyermekeink szexuális propagandát kapnának.

A választásra nem csak azoknak kell elmenniük, akik szülők, hanem azoknak is, akik fontosnak érzik azt, hogy a magyar nemzeti közösség fiataljai a korukhoz megfelelő egészséges, normális nevelést kaphassanak.

– A nyugati, genderideológiát propagáló filmek, sorozatok tengerében elégséges lehet-e egy nemzeti kormányzatnak a helytállása?

– A törvényhozók nincsenek egyedül ebben a harcban, éppen erről szól a népszavazás. Emberek millióit képviseli a gyermekvédelmi törvény. A frontvonalakban ott vannak az óvodapedagógusaink, a tanáraink, az egyházak, és természetesen a szülők is.

Úgy gondolom, hogy a magyar társadalom eléggé egységes ebben a kérdésben.

Mi nem akarunk beleszólni, hogy hogy csinálják a svédek, a kanadaiak, az angolok, de azt kérjük, hogy ők se szóljanak bele, hogy mi, hogyan éljük az életünket. Nagy-Britanniában minden napra jut egy kiskorú nemváltó műtét. Kanadában pedig öt év börtönnel is sújthatják azokat a szakembereket, terapeutákat, akik meg akarják győzni arról a kiskorúakat, hogy a születési nemüket tartsák meg, és azt ne változtassák meg. Azaz ne menjenek el hormonkezelésre, ne válasszák a műtéti beavatkozást.

Hátborzongató, de egyes országokban már szülői engedély sem kell 12 év felett ahhoz, hogy elinduljon egy nemváltási folyamat.

A genderideológia mindenhova be akar férkőzni. Képünk illusztráció (Forrás: Pixabay.com)


– Az országgyűlési választáson a fiatalok kiket támogathatnak?

– Úgy gondolom, hogy a fiatalok számíthatnak a Fidesz–KDNP-kormányra. Január elsejétől elindult a 25 év alattiak szja-mentessége, ami azt gondolom, hogy óriási segítség lehet a pályakezdő, családalapítás előtt álló fiataloknak. Mindezzel kicsit könnyebbé válik a saját egzisztenciát megteremteni.

2009 körül, amikor én elkezdtem az egyetem mellett dolgozni, akkor 18 és 36 százalék között volt az szja.

Mindez nagyon nem mindegy. Az ingyenes KRESZ-vizsgától, az ingyenes nyelvvizsgán keresztül a különböző ösztöndíjprogramokról beszélhetnénk, de hosszan lehetne szólni a versenyképesebb felsőoktatásról vagy éppen a duális szakképzés bevezetéséről is. Úgy gondolom, hogy sikerült visszanyernünk a nemzeti önbecsülésünket, büszkeségünket. Mindez pedig a jövőnkért érzett felelősségérzetből fakad. A fiatalok is érzik, hogy az ország- és nemzetépítő munkából nekik is jó kivenni a részüket.

– Hogyan látja, mire van most a legnagyobb igénye a fiataloknak?

– Az egész magyar társadalomnak békére és biztonságra van szüksége. A fiatalok is akkor tudják kiszámíthatóan tervezni az életüket, a továbbtanulásukat, a munkakezdésüket, a családalapításukat hogyha kiszámíthatóság, béke és biztonság van körülöttük, nem pedig olyan káosz, amit a Gyurcsány Ferenc- és a Márki-Zay Péter-féle politika képvisel. Azt gondolom, hogy a következő négy évben, ha a választópolgároktól megkapjuk a bizalmat, akkor az eddigi programokon túl a fiatal vállalkozók nagyobb segítése, a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése egy kiemelt feladata lesz majd a kormányzatnak.


Tóth Gábor

Boross Péter: Iskoláinkban nincs helyük aberrált fickóknak

Simicskó: Küldetésünk Magyarország szolgálata

Kiemelt képünk forrása Nacsa Lőrinc Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre