Bábel Balázs: A keresztény értékek alapján kell szavaznunk a gyermekvédelmi népszavazáson

Bábel

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek arról beszélt lapunknak, hogy keresztény emberként miért fontos részt venni és állást foglalni az áprilisi gyermekvédelmi népszavazáson.

Április 3-án, az országgyűlési választásokkal egyszerre a magyar állampolgárokat arról is megkérdezik, hogy egyetértenek-e a parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvénnyel. A választáson részt vevők négy eldöntendő kérdésre válaszolhatnak igennel, illetve nemmel, annak függvényében, hogy szeretnék-e, hogy a magyar gyermekek szexuális felvilágosítása a szülők tudta nélkül történjen.

A magyar ellenzék szerint a jelenlegi kormánypártok politikai kérdést csinálnak egy, szerintük az országban nem létező problémából. Ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy érvénytelenül szavazzanak a népszavazáson. Ezzel kapcsolatban felkerestük Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket, hogy megkérdezzük: valóban egy jelentéktelen, politikailag felfújt problémakörről van-e szó.

Bábel Balázs szerint a probléma igenis jelen van a gyermekek körében. Azok, akik az ifjúsággal foglalkoznak, már észrevehették, hogy az LMBTQ+ propaganda behálózza a fiatalok világát.

„Sajnos a fiataloknál tendencia figyelhető meg ezzel kapcsolatban: eleinte közömbösek, nem törődnek a kérdéssel, a következő fokozat viszont már az, hogy teljesen behálózzák őket” – mondta, az LMBTQ+ mozgalmakra utalva.

Hozzátette, hogy sok, a fiatalsággal foglalkozó embertől hallotta: „komoly probléma, hogy nincs egy biztos pontjuk ezzel szemben, mivel a különböző médiumokon keresztül zuhatagként ér el ez az ideológia a fiatalokhoz.”

A keresztény tanítás alapján egyértelmű, hogyan kell egy hívő embernek szavaznia

Bábel Balázs elmondta, hogy katolikus hitéből fakadóan egyetért a népszavazásban megfogalmazott kérdésekre adott „nem” válaszokkal. Szerinte

keresztényként fontos a szavazáson kiállni az egyház álláspontja mellett, amely régre visszanyúló keresztény értékekben gyökerezik.

„A keresztény erkölcs alapja nem kitaláció, hanem maga a Biblia, amelyben benne van, hogy a családi értékeket, a családot védeni kell. A család alapja pedig egy férfi és egy nő” – mondta és kiemelte, hogy a krisztusi tanítás ugyanúgy rendelkezik a szexualitásról is.

„A szexualitás nem lehet az emberi szórakozás »prédája«. Felelősséggel kell megélni, a teremtő Isten szándéka szerint. Éppen ezért fokozott figyelmet kell szentelnünk a gyermekeknek.”

Az érsek szerint keresztény emberként pártpreferenciától függetlenül kell szavaznunk ebben a kérdésben.

„A katolikus egyház nem szabja meg senkinek, hogy milyen pártra szavazzon, de fölmutatja az értékeket. Általában a kereszténydemokrata értékek azok, amelyek a pápai enciklikák szentírásegyházi tanításán nyugszanak. Az egyház arra kéri mindig a híveket, hogy olyan pártra szavazzanak, amely legjobban megközelíti a keresztény tanítást” – mondta.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű, erkölcsi kérdésekről szóló népszavazásoknál az egyház arra kéri a híveket:

„úgy szavazzanak, ahogy a keresztény tanítás és lelkiismeret megköveteli”.

 

Címlapkép: Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Forrás: iec2020.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre