Szijjártó: Egyre súlyosabbak a háborús cselekmények Ukrajnában

Egyre súlyosabbak a háborús cselekmények Ukrajnában; a kormány 66 millió forinttal segíti Beregszászt – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter kiemelte, a növekvő intenzitású bombázások és városostromok miatt továbbra is egyre többen kényszerülnek otthonaik elhagyására. Így egyre több a belső menekült is, akik az ország nyugati felében keresnek biztonságot. Közülük sokan mentek, mennek Kárpátaljára, ezért a megye segítségre szorul annak érdekében, hogy el tudjanak látni mindenkit – fűzte hozzá.

„Babják Zoltán barátunk, Beregszász polgármestere most azt jelezte, hogy a város vízellátásának biztosításához szüksége van a segítségre. Kérésének megfelelően a kormány 66 millió forintot biztosít a kárpátaljai városnak annak érdekében, hogy a következő hónapokban legyen elég tiszta víz Beregszászon és fenn tudják tartani a víziközművek biztonságos működését az elkövetkezendő időszakban”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

A külügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország nem szállít fegyvereket a háborúba, de minden humanitárius segítséget megad a nehéz helyzetbe került emberek életének megkönnyítése érdekében.

(MTI)

Címlapkép: Szijjártó Péter/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre