Születésig engedélyezhetővé tenné az abortuszt a WHO

Nemrég új, egészen extrém irányelveket fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezet az abortuszokkal kapcsolatban. Ennek értelmében a WHO azt javasolja minden ország számára, hogy bármilyen fajta korlátozás nélkül legalizálják a terhességmegszakítást, amit így egészen a születés pillanatáig el lehetne végezni minden ok nélkül. És itt még nincs vége a hajmeresztő javaslatoknak.

Nemrég jelent meg a WHO 2022-es évi útmutatója, melyben új irányelveket fogalmaztak meg a terhességmegszakítással kapcsolatban. Az Egészségügyi Világszervezet extrém liberális elveket fogalmazott meg, felszólítva az országokat azok betartására.

A javaslatok között szerepel a terhesség bármilyen korban történő megszakítása, azaz közvetlenül a születésig végezhető abortusz, de többek között megszüntetné azt a kötelezettséget, hogy a beavatkozásokat kizárólag orvosi szakszemélyzet lássa el. Nem lenne várakozási (gondolkodási) idő, kiskorúaknak szülői beleegyezés, valamint előírná a beavatkozás népszerűsítését, és az egészségre veszélyes, otthon is elvégezhető abortusz hozzáférhetővé tételét is.

„A biztonságos abortusz elengedhetetlen része az egészségügyi ellátásnak” – fogalmazott Craig Lissner, a WHO szexuális és reproduktív egészségért és kutatásért felelős igazgatója. Szerinte ugyanis majdnem minden haláleset és sérülés, amelyet „nem biztonságos abortusz” okoz, megelőzhető. Ezért azt javasolják, hogy a „nők és lányok (!) szabadon férjenek hozzá az abortusz- és családtervezési szolgáltatásokhoz, amikor csak szükségük van rá”.

A nemzetközi ügynökség sajtóközleményében pofátlanul csúsztatva „életmentő ellátásnak” titulálja az abortuszt, ám a jelentésében akaratlanul elismeri, hogy ez nem igaz. Az irányelvek ugyanis több helyen említik a „magzati halált”, amivel éppen azt fogalmazzák meg, hogy egy meg nem született, egyedülálló, élő emberi lény hal meg az eljárás során.

A nő élete az, ami számít, az ártatlan gyermek élete pedig nem – ezt próbálja most a WHO lenyeletni a társadalommal.

A valóság azonban az, hogy ezek a minden szempontból ultraliberális irányelvek csak még több nő, és születendő gyermekeik életét veszélyeztetnék.

A WHO jelentése egyébként is több sebből vérzik: ellentmond például saját, korábbi tanulmányának a tekintetben, mennyien vesztik életüket nem ellenőrzött körülmények között végzett terhességmegszakításokban. De az sem logikus, hogy éppen az orvosok közreműködése ellen kampányolnak, mikor egy korábbi felmérés szerint azok a beavatkozások kétszer nagyobb valószínűséggel okoznak szövődményeket, amelyeket nem az erre a célra kapott engedéllyel működő szakemberek végeznek.

Szintén veszélyes és számtalan problémát felvet, hogy nem csupán az abortusztabletta hozzáférhetősége mellett kampányolnak, de bevezetnék az úgynevezett „telemedicina” szolgáltatást, melynek keretében a terhességmegszakítást kérő nő egy telefonbeszélgetés vagy online konzultáció után már zsebében is tarthatná a magzati életet kioltó gyógyszert. Itt már nemcsak a magzat, de az anya élete is veszélybe kerülhet, ha mindenféle kontroll nélkül marad egy esetleges komplikáció során.

Címlapkép: Pixabay.com

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre