Az afrikai nő rejtett főszereplő, de pótolhatatlan

A nemzetközi nőnap alkalmából a Fides hírügynökségnek Silvano Galli Ioméi misszionárius pap, az Afrikai Missziós Társaság (SMA) tagja írt misszionáriusi tapasztalatairól, miszerint Afrika és népeinek boldogulása azoknak az afrikai nőknek köszönhető, akik hűek maradnak küldetésükhöz az élet és a család védelmezésében.

„Az afrikai nő rejtett főszereplő, de pótolhatatlan” – mondta Silvano Galli Ioméi, majd kifejtette, hogy a családanyák nem hagyják el az otthonukat, gyermekeiket és az időseket – hűek maradnak küldetésükben az élet és család védelmezésében.

A misszionárius pap szerint Afrikát azok a nők fogják megmenteni, akik családjuk ellátásáért a földeket művelik, felnevelik saját és mások gyermekeit, dacolnak a fegyveres csapatokkal és

szembenéznek az őket leginkább megalázó erőszakkal is, fegyvertelenül is kitartanak, amikor már mindenki más elment.

Galli atya szerint ezekben a nőkben akkora erejű szeretet lakozik, amelyet Isten helyezett el minden nőben, képesek a szenvedést is az életet szolgáló ajándékká változtatni.

Ha a női géniusz találkozik a keresztény hittel, az afrikai nők a keresztény közösségek tartóoszlopaivá is válnak – mondta.

A pap felhívta a figyelmet a missziós nővérek fontosságára is, akik életüket szentelik és áldozzák a nők felemelkedéséért. Jézus Krisztus nevében ott vannak a nők, a betegek és az utolsók mellett.

Galli atya befejezésül rávilágít arra a tényre, hogy ezekben a szörnyű években

„a nők tartották életben a reményt Afrikában, és ha végre elérkezik a mindenki által vágyott afrikai reneszánsz, ők, az afrikai nők lesznek azok is, akik a jövő felé segítik a kontinenst.”

Forrás: Magyar Kurír

A címlapképen afrikai nők láthatók. Fotó: Magyar Kurír/Merényi Zita

Iratkozzon fel hírlevelünkre