Semjén: Az igazi adományozáshoz szeretet is kell

Magyarország a keresztény személyességtől vezetve, „embertől emberig” segíti az üldözött keresztényeket – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerda este a Hungary Helps programról szóló Arcok és történetek – Magyar segítség a kereszténység bölcsőjében című könyv bemutatóján.

Semjén Zsolt arról beszélt: a nyugati humanitárius segítségnyújtás gyakorta bürokratikus és átláthatatlan. Nincs igazi kapcsolat az adományozó és az adományt kapó között.  A magyar Hungary Helps program lényege ezzel szemben a személyességen van, mivel az embernek nem elég, ha „elé tesznek egy tányér levest”, hanem szüksége van a „személyes érintésre, a szeretetre” is.

Semjén Zsolt (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára kiemelte: az üldözött keresztényeknek Magyarország támogatása mindennél erősebb reményt és megerősítést ad arra, hogy nincsenek egyedül a világban.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Közel-Keleten jelenleg a világ egyik legnagyobb humanitárius válsága zajlik, mégis csak elvétve akad olyan híradás, amely foglalkozna a kereszténység bölcsőjében mindennapos tragédiákkal. Magyarország egyedülálló programot indított el, hogy felvállalja az üldözött keresztények ügyét és nemzetközi szintre emelje a megsegítésüket célzó erőfeszítéseket.  A most megjelent kötet a Hungary Helps program elmúlt években történt legfontosabb eredményeit, humanitárius segítségnyújtását, újjáépítéseket mutatja be emberi történeteken és fényképeken keresztül.

Címlapkép forrása: Tóth Gábor, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre