Ferenc pápa ismét imára szólított fel a békéért és Ukrajnáért

Ukránul és oroszul jelent meg békefelhívás az egyházfő Twitter-fiókján, miközben Rómában több tízezres megmozdulás zajlott a békéért.

A katolikus egyházfő közösségi oldalán ukrán és orosz nyelven közölt bejegyzés a béke királynője, Szűz Mária oltalmát kérte a „veszélyekkel szemben mindannyiunk közös próbatételében”. Az üzenethez csatolt címkék között szerepel a közös ima, a béke és az Ukrajna kifejezés.

A @Pontifex oldalon megjelent üzenetben egy Szűz Mária-ikon képe látható. A pápai Twitter-fiók kilenc nyelven működik, köztük latinul is. Az angol nyelvű oldalt 18,8 millióan követik.

Makszim Ryabukha atya, a Kijevben működő szaléziánus központ igazgatója a Fidesz vatikáni hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az ukrán fővárosban az emberek megrohamoztak minden olyan kereskedelmi egységet, ahol élelmiszert találhattak. Hozzátette, hogy az általa vezetett egyházi intézményben jelenleg háromszáz gyereknek adnak szállást és védelmet.

Egyperces csenddel emlékeztek meg a háború áldozatairól a Rómában tartott békemeneten, amely a lateráni Szent János-bazilika előtti téren ért véget. Rendőrségi adatok szerint húszezren voltak jelen.

(Forrás: MTI)

A címlapképen Ferenc pápa imádkozik Szűz Mária szobra előtt a szeplőtelen fogantatás ünnepén Rómában 2021. december 8-án. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Claudio Peri

Iratkozzon fel hírlevelünkre