Nem marad ellátatlanul senki

Ukrajnából Magyarországra érkező menekült ember ellátatlanul nem marad – mondta a miniszterelnök csütörtökön  a magyar-ukrán határ mellett fekvő Beregsurányban újságíróknak.

Orbán Viktor kiemelte: baj idején a legfontosabb a nyugalom, a higgadtság, a tapasztalat és a rutin. „Sajnos vagy szerencsére nekünk válságviselt minisztereink vannak”, a miniszterek többsége látott már valamilyen válságot, ezért a koordináció jól működik – mondta. Hozzátette: az önkéntesek munkáját összehangolták, így semmilyen adomány nem megy kárba, mindent csoportosítanak, szétosztanak és eljuttatnak a megfelelő helyre.

A miniszterelnök szólt arról is: azokat a menekülteket, akiknek nincs olyan ismerősük, akinél megszállhatnának és Magyarországon maradnak, átmeneti szálláson helyezik el. Az ország különböző pontjain már kijelöltek számukra megfelelő helyeket. Itt ételt és szállást kapnak akkor is, ha hosszabb ideig kénytelenek maradni. Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy elkezdték szervezni a menekültek munkához juttatását.

„Mindenkinek próbáljuk megteremteni azt a lehetőséget, hogy saját egzisztenciát tudjon kialakítani, ha már úgy hozta az élet, hogy itt fog velünk élni és itt kell berendezkednie Magyarországon”

– fogalmazott a kormányfő. Hozzátéve, „ez egy munkaalapú ország, itt mindenkit munkához segítünk”.

(MTI)

Címlapképen: Orbán Viktor miniszterelnök a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülők számára kialakított segítségponton Beregsurányban 2022. március 3-án. Benko Vivien Cher/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Gulyás: katonákat vagy fegyvereket küldeni csak olaj a tűzre

Potápi Árpád: Összefogtunk az ukrajnai bajbajutottakért

Szijjártó: sikerrel zárult a második külügyi evakuációs művelet Kijevből

Iratkozzon fel hírlevelünkre