A kommunizmus áldozatainak emléknapjára készül a Terror Háza

Szabadtéri koncerttel, gyertyagyújtással és fényfestéssel is megemlékezik a kommunizmus áldozatairól pénteken és szombaton a Terror Háza Múzeum, amely megnyitásának 20. évfordulóját is megünnepeli.

A Terror Háza Múzeum tájékoztatása szerint pénteken, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Hősök falánál egésznapos gyertyagyújtással emlékeznek meg a kommunista megtorlás áldozatairól, az esti órákban pedig fényfestés lesz látható a múzeum falán.

Az állandó kiállítás és a Slachta Margit előtt tisztelgő A legmodernebb magyar nő időszaki tárlat is előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen lesz látogatható.

Szombaton délután 4 óra és fél 8 között ingyenes szabadtéri ünnepi koncertek várják az érdeklődőket a Terror Háza Múzeum előtt, az Andrássy úton.

A Kerekes Band, Tóth Gabi, Radics Gigi és Vastag Csaba egyenként 30 perces élő koncerttel készülnek. A koncertet archív felvételek, kisfilmek és színpadi beszélgetések színesítik.

A beszélgetések meghívott vendégei Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója, valamint Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója lesznek.

A koncert ideje alatt nemzeti színű fénybe öltözik a múzeum épülete.

Mint írják, a programok miatt forgalomkorlátozó intézkedésekre kell számítani. A forgalmi rend változásáról a Terror Háza Múzeum honlapján is tájékozódhatnak az érdeklődők – áll a közleményben.

(MTI)

A címlapon Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója látható a húszéves Terror Háza Múzeum ünnepi programsorozatát bemutató sajtótájékoztatón az intézményben 2022. február 14-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre