Falak helyett építsünk hidakat!

Az Unspoken egy amerikai keresztény együttes. A bandát Chad Mattson, Jon Lowry és Ariel Munoz alkotja. A nagyjából tíz éve működő zenekar most új dallal lepte meg rajongótáborát. A Love Is Everything We Need című szám amellett, hogy a lényegről beszél, felettéb humoros, esküvői videoklippel szemlélteti, hogy a szeretetnél nincsen fontosabb. Arra mindenkinek szüksége van – ebben mindnyájan egyetérthetünk, nemde?

A „Love is everything we need” videoklipje egy lakodalom kellős közepébe repít el bennünket. A házasságkötés során a szeretet el nem múló formájáról, a szerelemről szól minden. Nincsenek egymástól elválasztó falak, csak ünneplő közösség. Az ifjú férj és a boldog ara csókjától indítunk, végül mégis a teljes káosszá, ünnepiből pankrációs forgataggá átalakult tömegben találjuk magunkat, ahol a szeretetnek nyomát sem tudjuk felfedezni.

Az egymás háta mögött elsusmorgott negatív vélemények, a versengés nem képes teret engedni a valóságos szeretetnek. A feje tetejére fordult világot egy kisfiú és egy kislány őszinte jóakarata robbantja szét. Eltűnik az egyet nem értés atmoszférája, mindenki táncra perdül.

A záró csoportkép pedig magáért beszél, azt látni kell…

„Az elmúlt pár évben nekünk, hívőknek kellett néhány igazán erős beszélgetést folytatnunk, mert kultúránkban nehezen értünk egyet bizonyos dolgokban, és mégis szeretjük és kedvesek vagyunk egymáshoz” – nyilatkozta Chad . Mattson, az Unspoken énekese, rámutatva a dal igazi lendületének okára. „A hiedelmek polarizálódnak, de Jézus felfedi nekünk, a János evangélium 13. fejezete szerint, hogy a szeretet az, ami azonosít bennünket azzal, hogy az ő gyermekei vagyunk” – tette hozzá az énekes.

„Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt” – olvasható az utolsó vacsorai útmutatás az Újszövetségben (Jn 13,34-35). Nagyon fontos azonban észrevenni, hogy Jézus milyen szeretetről beszél. Ennek a szeretetnek a mércéje és mintája a Mester szeretete, aki életét áldozta értünk a kereszten, önként és szeretetből. Ezzel a „halálos szeretettel” kell tudnunk közelednünk egymás felé. Ez lesz a keresztények ismertetőjegye.

Az Unspoken dinamikus száma humoros, mégis a dolgok ütőerére tapintott rá. Építsük magunkban ezt a szeretetet, amely által képesek vagyunk meghalni önmagunknak. Így igaz lesz, amit a dal is a fülünkbe harsog: falak helyett hidakat kell építenünk. 

„Nem érthetünk egyet, de abban mindannyian egyetértünk, hogy szeretnünk és tisztelnünk kell egymást, még akkor is, ha életünk különböző pontjain vagyunk politikailag, társadalmilag, sőt vallásilag is” – húzta alá a dal üzenetét Mattson.

 

 

A MercyMe a karanténban is humorbomba!

Isten humora belefér a keresztény könnyűzenébe?

Hirtelen elpattant egy húr…

Fotó: Unspoken Music (You Tube)

Iratkozzon fel hírlevelünkre