Beiktatták Trócsányi Lászlót

Az egyházi egyetemek küldetése a XXI. században, hogy gátat vessenek a tudomány, különösen a társadalomtudományok progresszív szemléletű kisajátításának - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorának beiktatásán szombaton Budapesten.

A budahegyvidéki református templomban tartott ünnepségen Gulyás Gergely kiemelte: a teremtés törvényei, a legalapvetőbb biológiai tények elvitatása nem tudományos teljesítmény, ahogy a Bibliából idézni sem lehet bűncselekmény az európai civilizációban. A kvóták, a tabuk, a politikai korrektség nem segítik, hanem korlátozzák, hogy a tudomány eredményre juthasson.

A felsőoktatási intézmények feladata, hogy megóvják vagy megteremtsék a „szabad, de nem gyökértelen gondolkodás kereteit” – vélekedett a tárcavezető. Gulyás Gergely azt mondta, biztos benne, hogy Trócsányi László rektorságával új korszak kezdődik a Károli Gáspár Református Egyetem életében. Olyan korszak, ahol „az emberi minőség és a tudományos színvonal tekintetében nem köttetnek kompromisszumok”.

(MTI)

Címlapkép: Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke (j) megáldja a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát, Trócsányi Lászlót a budahegyvidéki református templomban tartott beiktatási ünnepségen 2022. február 19-én. Máthé Zoltán/MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre