FRISSÍTVE – Újabb migráns-balesetet – 27 sérült

Házalnak csapódott egy határsértőket szállító belga furgon Forráskúton - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta: az autóban 28 határsértő utazott, az embercsempész szintén külföldi volt. A 24 éves belga sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A mentők a baleset helyszínéről mindenkit kórházba vittek – tudatta a százados. A sofőrrel szemben tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset okozása és embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a szóvivő.

Tizenheten szenvedtek súlyos sérüléseket

Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dél-alföldi regionális igazgatója elmondta, a járműbe zsúfolt emberek többnyire fedett mellkas-, has- és alsó végtagi sérüléseket szenvedtek, a baleset következtében többen is kirepültek a járműből.

A helyszínen végzett vizsgálatok szerint 17-en súlyos, tízen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A jármű vezetője súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, csonttöréseket és lágyrész-sérüléseket szenvedett el – közölte az igazgató. A sérülteket a Szegedi Tudományegyetem sürgősségi betegellátó osztályára, illetve a kiskunhalasi, a kecskeméti és a szentesi kórházba szállították – tudatta Zentay Attila. A mentésben az OMSZ 16 egysége vett részt, a helyszínen 36-an látták el a sérülteket, a munkát pedig négy mentésirányító szervezte – mondta az igazgató.

(Forrás: MTI)

A címlapképen házfalnak csapódott furgon látható a Csongrád-Csanád megyei Forráskúton 2022. február 16-án. Forrás: MTI/Donka Ferenc 

Iratkozzon fel hírlevelünkre