Mészáros József: Ma van a támadás napja

Száz százalékig biztos információként adta hírül a Biden-kormányzat (és a NATO-főnökség), hogy az oroszok ma, 2022. február 16-án lerohanják Ukrajnát. Még azt is tudták, melyik orosz csapattestnek mi lesz a feladata, melyik Szergej hova fog lőni.

Jó, ez a gyermekded huncutság elég átlátszó volt, ugyanis az oroszok, ha mégsem támadnak, akkor azt nyilván a „napvilágra került” információk miatt teszik, illetve nem teszik. Ha meg támadnak, akkor lám, mennyire profi volt az amerikai kémtevékenység.

Az hagyján, hogy Ukrajnának annyi keresnivalója lenne egy amerikai fennhatóságú katonai szervezetben (NATO), mint anno Kubának lett volna a Varsói Szerződésben, de az már mégiscsak túlzás, hogy egy önmagát védelmi szervezetnek tituláló katonai tömb virágnyelven ugyan, de folyamatosan fenyegetőzik.

Szóval, a nagy lerohanás elmaradt, az ukrán gazdaság, vagyis az ukrán jónép pedig a nagy nyugati szolidaritás következtében napi szinten százmillió dolláros nagyságrendű veszteséget kénytelen elszenvedni.

Keleti szomszédunkat ugyanis totál leállította a nyugati riogatás, mindenki a háborúra készült. Kaja helyett Patriot-rakétákat, meg Vaskupolát kuncsorogtak.

Természetesen Ukrajnát az elmaradt fejlemények tükrében sem hagyja magára a Joe Biden & Co, és máris megérkezett a gazdaságot talpraállító csirió dolláros hitelajánlat, hiszen a barát, az barát… Kevesen tudják, hogy a második világháború során a Szovjetuniónak nyújtott amerikai gazdasági-katonai segítség is hitelbe ment, melynek utolsó részletét és kamatait a kétezres évek elején fizették vissza az oroszok, az ukránoknak így nincs miért aggódniuk, a visszafizetés minden bizonnyal hosszan elnyújtható.

A kaland tehát sokba került. Ráadásul keleti szomszédunk miniszterelnökének népszerűsége paralel zuhanórapülést mutat az amerikai elnökével, ami azért – lássuk be –, meglehetősen destabilizáló folyamat, az érdeklődők pedig mindezek fényében tovább keresgélhetnek: vajon ki, vagy mi áll az egész purparlé hátterében?

Azt ugyanis senki sem hiszi el, hogy a demenciával küszködő Biden, meg a rendszerváltáskor nyolcvan százalékban a tagköztársasági státusz fenntartásra szavazó Ukrajna mai elnöke képes lenne efféle turpisságokra.

Mindegy is, bárki, vagy bármi állt az elmúlt hónapok eseményeinek hátterében, abból az oroszok pikk-pakk hülyét csináltak.

Mindebből presztízsveszteség nélkül az USA nehezen tud kitolatni, akkor is, ha még ma is azt hangoztatja – bár eléggé halkulóan –, hogy az orosz visszavonulásban nem bízik, meglehet, mégis csak támadni fognak stb…

További műholdas felvételek várhatók több száz taktikai barna medvéről, melyek még mindig fenyegetően kucorognak Ukrajna határainál.

Mire volt jó ez az egész? Ukrajna még nyomorúságosabb helyzetben, az USA-t nevetségessé tette a kirakatba állított „Brandon”, Európa pedig farkát behúzva kapitulált az orosz gázfegyver előtt.

Erről nekem per pillanat pusztán az jut eszembe, hogy a Szijjártó piszok jó külügyminiszter.

 

Címlapkép: Katonai kiképzést tartanak ukrán polgári személyeknek egy esetleges orosz inváziótól tartva Kijevben 2022. február 4-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Iratkozzon fel hírlevelünkre