Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Múzeum és a Várkapitányság

Évente legalább két kiállítást mutat be a Várkert Bazár Déli palotáiban a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a Várkapitányság NZrt-vel kedden megkötött együttműködési megállapodás értelmében.

A 2014-re felújított Várkert Bazár mára kétségkívül Budapest kulturális életének meghatározó helye lett – fogalmazott a megállapodás aláírása előtti budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gergely, a Budavári Palotanegyed megújításáért felelős kormánybiztos. A Várkapitányság NZrt. igazgatóságának elnöke hozzátette, az öt esztendőre szóló együttműködés ideje alatt az MNM évente legalább két tárlattal jelentkezik. Erre a Várkert Bazár mintegy 1000 négyzetméteres kiállítóterében kapnak helyet.

L. Simon László, a Nemzeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy melyik lesz az első kiállítás. Mégpedig a Világkiállító magyarok 170: Magyarország a világkiállításokon 1851-2021 című tárlatot mutatják be a Déli palotákban idén ősszel. Majd 2023 tavaszán két helyszínen rendeznek kiállítást. A múzeum épületében és a Várkert Bazárban párhuzamosan szervezik meg a Kárpát-medencei esküvői szokások változásait a középkortól végigkövető, Magyar Menyasszony című kiállítást.

(MTI)

Címlapkép: Tóth Gábor/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre