Ha koronavírus, akkor 1812

Átadták a népegészségügyi központ felújított vastagbélszűrési laboratóriumát

Megújul a koronavírusról szóló tájékoztatók rendszere; az eddigi, a vírussal kapcsolatos zöldszámokat péntektől a 1812-es hívószám váltja fel, ezenkívül weboldal és e-mail is az érdeklődők rendelkezésére áll - mondta az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna híradójában.

Müller Cecília elmondta, az új, ingyenesen hívható Egészségvonal telefonszámán a koronavírus-információk mellett népegészségügyi, az egészségvédelemmel kapcsolatos vagy a gyógyszerellátás témában is érdeklődhetnek a nap 24 órájában.

A telefon mellett e-mailen és az erre létrehozott weboldalon is hiteles tájékoztatást kapnak az azt felkeresők

– emelte ki. Közölte, az egeszsegvonal.gov.hu oldalra látogatók a koronavírus-tájékoztatók mellett széles körű információkat találnak például gyógyszerekről, egészségügyi szolgáltatásokról és szolgáltatókról.

Müller Cecília kiemelte, a cél egy sokkal szélesebb ismeretanyag eljuttatása a lakossághoz, a weboldalon megfelelő forrásból naprakész információk találhatók.

(MTI)

A címlapképen Müller Cecília országos tisztifőorvos látható a Nemzeti Népegészségügyi Központ felújított, vastagbélszűrési minták kiértékelését végző laboratóriumának átadásán tartott sajtótájékoztatón 2021. május 6-án. MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre