Felborult egy migránsokat szállító kisbusz Kiskunlacházánál

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisbusz szerdán Kiskunlacháza térségében, a baleset után a sofőr, valamint a raktérben utazók elszaladtak. Huszonhat migránst a helyszínen fogtak el a rendőrök, a kisbusz vezetőjét néhány órával később Délegyházán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Azt írták: a kisbusz nem sokkal fél tizenkettő előtt a 5204-es úton, egyelőre ismeretlen okból árokba hajtott, ezután felborult. A helyszínre érkező rendőrök huszonhat, magát szír állampolgárnak valló férfit felkutattak, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőrt, aki elmenekült, keresték.

Közölték, a migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, a Pest megyei rendőrök elfogták és előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket – áll a közleményben.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság később azt közölte: Délegyházán elfogták kisbusz vezetőjét, egy 36 éves szerb férfit.

(MTI)

A címlapképen a felborult, illegális bevándorlókat szállító kisbusz látható az 5204-es úton, Kiskunlacháza térségében 2022. február 9-én. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre