Hétvégén sem állt meg a migránsáradat

Ötszáznyolcvankilenc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 258, szombaton 188, vasárnap 139 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak négy határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1872 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – január 24-től 30-ig – a feltartóztatottak száma 1295 volt.

Az elmúlt héten a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében 11 határsértőt fogtak el. Embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(Forrás: MTI)

A címlapképen magyar és cseh rendőrök láthatók a szerb-magyar határszakaszon, Szeged közelében 2022. február 6-án. A visegrádi országok határrendészeti együttműködésének részeként újabb, negyventagú cseh rendőri kontingens kezdte meg a szolgálatot a magyar-szerb határon. Forrás: MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre