Erdő Péter: A pandémiában az emberek visszatértek a templomokba

A magyar katolikus egyháznak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust követő lelkipásztori feladatairól beszélt a Vatikánban Pietro Parolin szentszéki államtitkárral Erdő Péter bíboros, prímás, aki „bizakodónak” mondta magát Ferenc pápa esetleges újabb magyarországi látogatásával kapcsolatban az MTI-nek.

Erdő Péter úgy nyilatkozott: „bizakodó vagyok, de azt hiszem, a konkrét előkészületekről még korai lenne beszélni”. Hozzátette:

„még néhány hónapot várni kell, hogy tényleg komolyan mérlegelhessük, konkrétan mikor kerülhet sor a pápa ismételt látogatására”.

Elmondta, hogy a Szentszék példamutatónak tartja a magyarországi egyházi oktatás társadalmi szerepét. A bíboros, prímás hangoztatta, hogy a pandémiában a hitélet nyújtott támogatást sokak számára, és az utóbbi két év alatt „visszatértek az emberek a templomokba, a gyóntatószékekbe, valamint az egyházi programokra is”.

(MTI)

A címlapképen Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek nyilatkozik a Vasárnap munkatársának. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre