„Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség”

„Közös KINCSeink - család, közösség, lelki egészség” címmel hirdetett pályázatot a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS). A versenyre szépirodalmi vagy tudományos pályaműveket vár a KINCS, ezzel a pályázattal is szeretne megemlékezni Kopp Máriáról, aki idén lenne 80 éves – tudatta közleményében az intézet.

Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyvéhez, illetve a magyarok lelki állapotát vizsgáló Hungarostudy 2021 kutatás témaköreihez kapcsolódó műveket vár a Kopp Mária Intézet legújabb pályázatára, amelynek összdíjazása 3 millió forint.

Szépirodalmi alkotás esetében műfaji megkötés nélkül olyan írásokat vár a KINCS, amelyek megragadják a boldogság, a lelki egészség, a társas támogatás kapcsolódását a családok és a közösségek világához. Tudományos pályamunka esetén pedig elméleti vagy empirikus eredményeket bemutató tanulmányokat várnak.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Prof. Dr. Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének igazgatója. A szépirodalmi írásokat Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró és Krúdy Tamás újságíró értékelik.  A tudományos pályamunkákat Prof. Dr. Purebl György, a SE Magatartástudományi Intézetének igazgatója és Dr. Engler Ágnes, a KINCS tudományos elnökhelyettese bírálják.

A legjobb írásokból az év második felében könyvet ad ki a KINCS. Beadási határidő: 2022.április 3., eredményhirdetés: 2022. július 11.

További részletek a KINCS honlapján találhatók. 

(MTI OS)

Címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre