Tökéletes hálószoba-kiegészítők

Mi lenne annál fontosabb, mint hogy reggelente kipihenten ébredjünk és újult erővel kezdjük a napot? A hálószoba önmagában az otthonunk szívének számít ezért is fontos, hogy a számunkra legtökéletesebb franciaágyat válasszuk ki.

Itt fejezzük be a napunkat és itt kezdünk minden újat. Ha kényelmetlenül alszunk akkor az egész napunkra kihatással lesz. A pihenésnek legalább olyan fontos szerepet kell kapnia az életünkben akár az étkezésnek vagy szórakozásnak. Ezért is minden bútor közül a tökéletes franciaágy megtalálása az egyik leghálásabb feladat.

Praktikus elegancia

A kényelem mellett fontos szempont lehet, hogy egy franciaágy praktikus és stílusos is legyen. Választhatunk beépített tárolóhelyes ágyat, vagy olyan magasat, ami alá tároló dobozt tehetünk. Nem csak az ágyneműnek biztosít tökéletes tárolást, de esetleg más felhalmozott holmit is gond nélkül pakolhatunk ide. Egy elegáns franciaágynak stílusos kiegészítője lehet egy hozzá passzoló hálószoba pad, amin reggelente kényelmesen elkészülhetünk.

Stílusos hálószoba

Egy hálószobának harmóniában kell lennie velünk és nem utolsó sorban az egész otthonunkkal. Ha a hálószobát csak alvásra és pihenésre használjuk akkor gond nélkül választhatunk sötétebb falakat és bútorokat, de ha napközben is szeretnénk itt tölteni az időt és kevesebb fény jut ebbe a szobába akkor jobb, ha világosabb színeket választunk. Ha pedig valami egyszerű dologgal szeretnénk feldobni a helységet akkor a legjobb választás akár a falra akasztott képek hálószobába amelyet a franciaágy vagy az éjjeli szekrények fölé helyezünk. Nagyobb szobába nagyobb darabokat, kisebb hálóba pedig több, kisebb képből álló kompozíciót helyezzünk el a falra!

Kiegészítők az ágyunkra

Egy jó ágy partnere csakis egy jó ágynemű garnitúra lehet. Nem elég minőségi takarót és párnákat találni, ezekhez elengedhetetlen egy puha és gyengéd huzat is, ami egy fárasztó nap után finoman magába csomagol és segít kipihenni magunkat. Fontos, hogy a franciaágy méretének és a saját kényelmünknek megfelelő méretű és anyagú garnitúrát válasszunk – nagyméretű ágyhoz például nagyméretű takarót válasszunk!

Fotó: unsplash.com

(X)