Joe Biden mégsem az a kedves, idős bácsi, akinek sokan gondolták?

Biden

Noha még csak bő egy év telt el megválasztása óta, nem telik el úgy nap, hogy ne érné kritika az interneten az amerikai elnök egy-egy súlyos ballépését. Biden napról napra egyre népszerűtlenebb, nem csak az ellenzék, de saját választói körében is.

Legutóbb egy hétfői sajtótájékoztatón került kellemetlen helyzetbe, amikor a Fox News újságírója, Steve Doocey arról kérdezte, politikailag hátrány-e számára a jelenlegi infláció. Biden a kelleténél őszintébben válaszolt a kérdésre, és lehülyézte az újságírót.

A következőt mondta: „Nem, (az infláció) egy hatalmas nyereség. Még több inflációt! Micsoda hülye gyerek…” (szó szerint: „stupid son of a bitch”).

Nem tudni, hogy az elnököt ennyire elragadták-e az indulatok, vagy csak elfelejtette, hogy be van kapcsolva a mikrofonja. A CBS szerint egy órával a sajtótájékoztató után Biden telefonon felhívta az érintett újságírót, hogy tisztázza az esetet.

„Semmi személyes, haver”, idézte Doocey az elnököt a CBS-nek.

Az incidens feltehetően nem növelte Biden népszerűségét, aki már eddig is komoly bajban volt a támogatottságot illetően.

Az AP amerikai hírügynökség hétfőn közölt egy friss felmérést, amely kimutatja, hogy az államfő támogatottsága jelentősen csökkent az afroamerikai népesség körében. Ez a hír nem kis aggodalomra adhat okot a Fehér Házban, hiszen nagy mértékben ennek a társadalmi csoportnak köszönhető Biden 2020-as sikere.

Az elnökválasztás idején 90 százalékos támogatottságnak örvendett az afroamerikaiak körében. Ez az arány 2022-re a január 13 és 18 között végzett felmérés szerint 60 százalékra csökkent. Több megkérdezett is elmondta, hogy csalódott Bidenben, aki ígéretei ellenére nem képviseli a sötét bőrű szavazókat.

Korábbi cikkeink a témában itt olvashatók:

Motyog, dadog, megdöbbentő – Biden legújabb beszédét elemzi az internet népe

Joe Biden támogatottsága alacsonyabb, mint alelnökéé

Címlapkép: Joe Biden Forrás: Youtube

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre