Bagdy Gábor: Karácsony Gergely össze-vissza beszélt a meghallgatáson

Egy hete meghallgatták Karácsony Gergelyt a Városháza-eladási botrányt vizsgáló bizottságban, az eseményen Budapest főpolgármestere meglehetősen trágár módon fejezte ki hozzáállását az ügyhöz, illetve továbbra is mindent tagad.

Amikor a bizottság elnöke a Városháza eladásáról kiszivárgott hangfeltvételekről kérdezett, Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

„én azt állítom, hogy sz*rok rá, mi van a hangfelvételeken.”

A főpolgármester továbbra is mindent tagad, szerinte a Fidesz és az orosz titkosszolgálat áll a háttérben.

Bagdy Gábor, Budapest volt főpolgármester-helyettese, a Fővárosi Közgyűlés tagja a Vasárnapnak elmondta: a Városháza-üggyel kapcsolatos meghallgatás kapcsán Karácsony Gergely számos konkrét kérdésre nem válaszolt. A képviselő állítása szerint az egyértelmű válaszok helyett a jelenlegi főpolgármester olyan prezentációba kezdett, amelynek tárgya nem tartozott a vizsgálóbizottság feladatkörébe.

Miután a konkrét kérdésekre nem adott konkrét válaszokat, így azt a gyanút kelti, hogy nem akar válaszolni, vagy csak rossz feleletei vannak – mondta Bagdy Gábor.

A volt főpolgármester-helyettes szerint Karácsony Gergely a Városháza-eladás ügyében össze-vissza beszélt, még azzal kapcsolatban is tájékozatlan volt, hogy a saját testülete miről döntött: olyan tanulmányt vitatott meg a főpolgármesteri kabinet, amelyben egyik alternatívaként a Városháza eladása szerepelt. Ezt maga Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes terjesztette elő.

Karácsony Gergely városházi jutalékrendszerről szóló hangfelvételekkel kapcsolatos megnyilatkozása Bagdy Gábor szerint arra utalt: arról sem akar nyilatkozni.

A volt főpolgármester-helyettes azt is megjegyezte: Karácsony Gergely maga akar egy vizsgálóbizottságot felállítani, olyan országos és politikai témák köré, amelyeknek a fővároshoz nincsen köze – valószínű ezzel is elterelve a figyelmet magáról.

Iratkozzon fel hírlevelünkre