Motyog, dadog, megdöbbentő – Biden legújabb beszédét elemzi az internet népe

Rászabaultak a Twitter-felhasználók Joe Biden amerikai elnökre legújabb sajtótájékoztatója miatt. A Fehér Ház első embere lassan beszélt, hosszú szüneteket hagyott a mondatok között, egyesek szerint időnként egyenesen artikulálatlan volt a beszéde.

Szünetek, motyogás, dadogás, ez megdöbbentő – írta meg a Five Times August előadói oldal.

Mint az MTI is beszámolt róla, hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott január 19-ei sajtótájékoztatóján Joe Biden védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni kudarcait, illetve azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába, amit „meg fog keserülni”.

Biden népszerűsége jelentősen megcsappant, legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak alig 42 százaléka elégedett a munkájával, és hasonlóan alacsony a támogatottsága Kamala Harris alelnöknek is.

A 79 éves elnök a beszédben közölte azt is: ha 2024-ben valóban ismét indul az elnökjelöltségért, akkor ismét Harris lesz az alelnökjelöltje.

Az amerikai elnököt gyakran kritizálják beszédei miatt. Korábban többször összetévesztette az országokat és vezetőik nevét: az egyik beszédében keverte Líbiát és Szíriát, egy másikban Irakot és Iránt, illetve Barack Obamát és Donald Trumpot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre