Szabadon engedtek hét apácát

apácát

A Fides vatikáni hírügynökség információi szerint a rendőrség szabadon engedte azt a hét apácát, akiket november 30-án tartóztattak le, amikor konfliktus alakult ki a kormányzati erők és a Tigré Népi Felszabadítási Front között Etiópia fővárosában, Addisz-Abebában.

A hét nővért január 15-én engedték szabadon. Közülük hatan a Páli Szent Vince Szeretet Leányainak Kongregációjához tartoznak. A hetedik apáca a Szent Orsolya-rend tagja. A Fides helyi forrásai szerint mindegyikük egészségi állapota kielégítő.

Továbbra sincs hír azon diakónusok és szerzetes nővérek hollétéről, akiket szintén egy fegyveres összecsapás kapcsán fogtak el Kobo városában. Ők valószínűleg továbbra is fogságban vannak, csakúgy, mint velük együtt több ezer etióp állampolgár is.

Az olasz Avvenire egy korábbi cikke szerint a tigréiek több papot is elfoghattak azóta, hogy 2021. november 5-én az etióp miniszterelnök, Abiy Ahmed szükségállapotot hirdetett az országban.

A Vatican News január 12-i jelentése szerint a tigréi konfliktus következtében eddig kétmillió embernek kellett elmenekülnie, 56-an pedig életüket vesztették egy menekülttábor elleni dróntámadásban.

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre