Azbej Tristan: Magyarország megnyitotta a szíveket

Levélben mondott köszönetet II. Karekin örmény katholikosz, az Örmény Apostoli Egyház feje Orbán Viktor miniszterelnöknek azért, hogy a magyar kormány közbenjárására örmény hadifoglyok térhettek vissza hazájukba Azerbajdzsánból.

II. Karekin, az Örmény Apostoli Egyház vezetője levélben fejezte ki köszönetét azért, hogy a magyar kormány segítségével örmény hadifoglyok juthattak haza biztonságban, szabadon Azerbajdzsánból.

„Az Úr, a mi Istenünk tartsa és őrizze meg Magyarország népét és tisztségviselőit, s adjon számukra sok boldog és gyümölcsöző esztendőt” – írta levelében a pátriárka.

Mint arról a Vasárap is beszámolt, a hadifoglyok hazajuttatásában a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Hungary Helps – Magyarország Segít Program közösen vállalt részt.

Az akció hátteréről, részleteiről Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a program megvalósításáért felelős államtitkára interjút adott a Heti TV-nek. A beszélgetésben úgy fogalmazott: a kapcsolódó tárgyalások során „Magyarország megnyitotta a szíveket”.

Fotó az örményországi látogatásról, jobbról Azbej Tristan államtitkár. Forrás: Azbej Tristan Facebook-oldala

Fotó az örményországi látogatásról. A képen balról jobbra: dr. Kovács Bálint, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Armenológia tanszékének vezetője; Kiss Bertalan, a Miniszterelnökség főosztályvezetője; Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára; Paruyr Hovhannisyan, az Örmény Köztársaság külügyminisztériumának miniszterhelyettese; Armen Melkonyan, az örmény Egészségügyi Minisztérium Nemzetközi Ügyek Főosztályának vezetője

Azbej Tristan államtitkár a jelentős eseménnyel kapcsolatban az óév utolsó napján a Vasárnapnak is nyilatkozott:

Azbej Tristan: Magyar diplomáciai siker is, hogy öt örmény katona hazatérhetett

Kiemelt kép forrása: Heti TV

Iratkozzon fel hírlevelünkre