Az abortusz lett a leggyakoribb halálozási ok

Újévkor szokás összegzést készíteni, mérleget vonni a tavalyi évről, ám ez nem mindig hoz megnyugtató eredményeket. Most egy egészen lesújtó hír jelent meg annak kapcsán, mi is a leggyakoribb halálok szerte a világban.

Szomorú adatokat közölt a Worldometer független szervezet, mely a világ kormányainak és egyéb neves intézményeinek statisztikai adatait összesíti különböző témakörökben, hogy ezekből később előrejelzések, statisztikák készüljenek.

2021-ben összesen 42 640 209 ember halt meg abortuszban, ami egészen döbbenetes szám,

tekintettel arra, hogy mindez messze megelőzi az egyéb, gyakran említett okokat: a közlekedési baleseteket, rákos megbetegedéseket, öngyilkosságokat, a HIV/AIDS, valamint a malária és az alkohol áldozatainak számát is.

Hogy kicsit tisztábban lássunk: 2020-ban például 8,7 millióan haltak meg rákban, 5 millióan dohányzás következtében, 13 millióan valamilyen fertőző  betegségben és 1,7 millióan HIV/AIDS következtében. 

Az is elgondolkodtató, hogy ha azt vesszük alapul, hogy tavaly 58,7 millió ember halt meg nem abortusz következtében, akkor a terhességmegszakítások az éves halálozás 42 százalékát tették ki a világon történt összes esetnek.

Ha a koronavírus-fertőzés áldozatainak a számával vetjük össze az abortuszok számát, még megdöbbentőbb eredményre jutunk, ugyanis az egész világot lassan két éve rettegésben tartó betegség halálos áldozatainak száma is eltörpül ahhoz képest, hány ember vesztette életét az anyaméhben: 2020-ban a Worldomters szerint körülbelül 3,5 millió ember halt meg koronavírus-fertőzésben a világon. Ezek a számok persze nem feltétlenül pontosak, hiszen nem egységes az a rendszer, amely szerint a koronavírus-fertőzések áldozatait számontartják, de a nagyságrendileg akkor is látható, milyen óriási a különbség.

Ha a megjelent adatokat vesszük alapul, akkor elmondhatjuk: az abortusz 12,17-szer halálosabb, mint a koronavírus.

Forrás: Lifenews.com 

Iratkozzon fel hírlevelünkre