Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

„A tető kigyulladt, és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll. A tüzet nem sikerült megfékezni, és repedések keletkeztek az épület falain - mondta Jermaine Carelse, a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre.

A katasztrófáról készített videofelvételeken az volt látható, hogy a város központjában lévő épületből sötét füst száll az ég felé.

A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Carelse. A tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérült meg senki. Több, mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – mondta.

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes Fokvárosi Egyetem könyvtárának egy részét.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a fokvárosi Tábla-hegy lábánál fekvő Jagger egyetemi könyvtárnál 2021. április 18-án. MTI/EPA/Nic Bothma

Iratkozzon fel hírlevelünkre