Orbán: Tízszázalékos béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

A rendőrök és a katonák esetében tízszázalékos béremelésről döntött a kormány - közölte a miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Orbán Viktor, miután rendőri és katonai vezetőket fogadott a Karmelita kolostorban, elmondta: elismerésüket szeretnék azzal is kifejezni, hogy a következő évben hat havi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák.

„A következő hónapokban és években további jelentős béremeléseket fogunk majd végrehajtani, hogy megtarthassuk a rendőreinket és a katonáinkat”

– fűzte hozzá. A kormányfő közölte, a rendőri és katonai vezetőknek minden magyar nevében megköszönte „azt a fantasztikus munkát, amit ebben az évben végeztek”.

Kifejtette: a rendőrök és a katonák nélkül az ország nem tudott volna védekezni a koronavírussal szemben.

„Kórházakba is bementek, egészségügyi feladatokat is vállaltak, de nélkülük nem tudtuk volna a migránsok tömegeit sem megállítani a határnál” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor videóbejegyzésében közölte, több mint százezer illegális határátlépőt állítottak meg a rendőrök és a katonák Magyarország déli határainál.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök látható a rendőri és katonai vezetőkkel a Karmelita kolostorban 2021. december 20-án. Mellette Balogh János országos rendőrfőkapitány, Papp Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, mögötte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre!